Illustraties maken

Het schrijfwerk is zo goed als klaar en ik kan beginnen met het bijvoegen van de illustraties. Eerst moet ik ze zelf gaan tekenen. Dat is nog niet zomaar gedaan. Het boek doorbladerend ga je bepalen waar ongeveer illustraties moeten komen en wat er op moet staan. Dan moet je er een thema bij bedenken wat bij het stuk past. En dan begint het tekenen.

Uit ervaring met mijn eerste boek, Smartphone Etiquette, weet ik dat ik me niet al te veel zorgen hoef te maken over hoe mijn tekeningen eruit zien. Illustrator Bas van den Biggelaar van Basman Creëert weet van mijn krabbels de meest mooie illustraties te maken en ik ben er van overtuigd dat hem dat ook deze keer weer zal lukken! Met de grove conceptschetsen durf ik Bas zonder enig probleem de vrije hand te geven er verder iets moois van te maken!

Videobellen Etiquette Marlous de Haan Illustraties

©Videobellen Etiquette – M.L. de Haan 2020

Over de schrijver
Marlous de Haan is een rasechte nomofoob, verslaafd aan de smartphone en dagelijks op internet te vinden. Daarnaast is ze ook een mensen-mens. Ze heeft graag contact met anderen en houdt van vergaderen, regelen en organiseren. Hierdoor is het logisch dat ze, tijdens de coronacrisis, in haar eigen omgeving het voortouw neemt om bijeenkomsten via videobellen te organiseren, mensen gaat enthousiasmeren om het te gaan gebruiken en, als auteur van het boek Smartphone etiquette, zich al gauw op de etiquette van het videobellen richt. Vandaaruit is ze zich ook gaan verdiepen in de gevolgen op fysiek, emotioneel en sociaal gebied, en in de nomofobie, de verslaving aan de smartphone. Een van de stappen in die verdieping is het schrijven van richtlijnen en een etiquette bij het gebruik van de smartphone geweest. In het voorjaar van 2020 verschijnt haar eerste boek "Smartphone etiquette, 125 gouden gedragsregels die je zou moeten kennen voor het gebruik van je mobiel". Van smartphonegebruik is het maar een kleine stap naar het gebruik van etiquette bij het videobellen. Videobellen is, zeker door de coronacrisis, niet meer weg te denken uit ons leven. De etiquette bij videobellen maakt ons bewust van de gedragsregels tijdens het gebruiken ervan. Hoe willen we ermee omgaan, hoe willen we dat anderen ons zien? De meeste, nu gangbare gedragsregels zijn gebundeld in dit boek over videobellen-etiquette, "Videobellen Etiquette, 75 niet te missen gedragsregels voor succesvol beeldbellen" Marlous de Haan was te zien op diverse media: tv, radio, kranten, tijdschriften en online. Zij is expert op het gebied van videobellen. Marlous begeleidt onlinemeetings en geeft trainingen in hoe je succesvol kunt beeldbellen. Als fysiotherapiewetenschapper verdiept zij zich in de fysieke, mentale en sociale problemen die veroorzaakt worden door het gebruik van mobiele apparaten. Daarnaast is zij gespecialiseerd in nomofobie, de oorzaak van de verslaving aan de smartphone. Eerder schreef ze het boek Smartphone etiquette. Ze publiceert boeken en artikelen en geeft interviews en lezingen over nomofobie, smartphone-etiquette, videobellen-etiquette, digitale detox en digital wellness. De auteur Marlous de Haan is beschikbaar voor signeersessies, lezingen, interviews en andere instore activiteiten. Marlous de Haan doet onder andere onderzoek naar: - Smartphone gebruik - Videobellen in 2020 - Nomofobie
Reactie plaatsen

Koekje erbij?
arrow_drop_up arrow_drop_down