Waarom Videobellen Etiquette

Waarom Videobellen Etiquette

Op 3 april zou de lancering plaatsvinden van mijn eerste boek: Smartphone Etiquette. Echter, de uitbraak van de Corona gooide roet in het eten. De persberichten heb ik nooit meer uitgestuurd en de lancering werd gecancelled.

Videobellen

Door de Corona zaten we met z’n allen thuis. Ik introdiceerde en initieerde al gauw bij alle werksituaties, vrijetijdssituaties, vrienden en kennisen het videobellen. Ik ben immers een mensen-mens, vind het prettig contact te houden en gebruikte videobellen al langer. En voor ik het wist zat ik bijna dagelijks te videobellen. Met enkele mensen, maar ook met zeer grote groepen, tot bijna 100 personen.

Etiquette

Doordat ik met mn hoofd nog in de Smartphone Etiquette zat, viel mijn aandacht automatisch op de etiquette bij het videobellen en ik raakte al heel snel geintrigeerd door het verschijnsel. Voor ik er erg in had begon ik van alles te zien en op te merken en ging ik er over lezen en informatie over op te zoeken. En toen was het nog maar een kleine stap naar het opschrijven en verzamelen ervan.

Boek

Van daaruit ben ik gaan schrijven, met dezelfde opbouw in mijn hoofd als dat ik bij Smartphone Etiquette had. Ik had er immers tijd voor ook nog. Door de Coronacrisis lag er van alles stil en zaten we met z’n allen toch thuis. Voor ik het wist had ik de basis van mijn boek klaar.

Dummy

Daarna kwam het nadenken over de illustraties, die ik natuurlijk weer door Bas van den Biggelaar wilde laten maken. De tekst ging naar de corrector en daarna de vormgeving. En nu ligt er een dummy, moeten we de laatste correcties nog doen en dan gaat boek twee naar de drukker: Videobellen Etiquette!!

Dit is zò gaaf!!!

 

©Videobellen Etiquette – M.L. de Haan 2020

Over de schrijver
Marlous de Haan is een rasechte nomofoob, verslaafd aan de smartphone en dagelijks op internet te vinden. Daarnaast is ze ook een mensen-mens. Ze heeft graag contact met anderen en houdt van vergaderen, regelen en organiseren. Hierdoor is het logisch dat ze, tijdens de coronacrisis, in haar eigen omgeving het voortouw neemt om bijeenkomsten via videobellen te organiseren, mensen gaat enthousiasmeren om het te gaan gebruiken en, als auteur van het boek Smartphone etiquette, zich al gauw op de etiquette van het videobellen richt. Vandaaruit is ze zich ook gaan verdiepen in de gevolgen op fysiek, emotioneel en sociaal gebied, en in de nomofobie, de verslaving aan de smartphone. Een van de stappen in die verdieping is het schrijven van richtlijnen en een etiquette bij het gebruik van de smartphone geweest. In het voorjaar van 2020 verschijnt haar eerste boek "Smartphone etiquette, 125 gouden gedragsregels die je zou moeten kennen voor het gebruik van je mobiel". Van smartphonegebruik is het maar een kleine stap naar het gebruik van etiquette bij het videobellen. Videobellen is, zeker door de coronacrisis, niet meer weg te denken uit ons leven. De etiquette bij videobellen maakt ons bewust van de gedragsregels tijdens het gebruiken ervan. Hoe willen we ermee omgaan, hoe willen we dat anderen ons zien? De meeste, nu gangbare gedragsregels zijn gebundeld in dit boek over videobellen-etiquette, "Videobellen Etiquette, 75 niet te missen gedragsregels voor succesvol beeldbellen" Marlous de Haan was te zien op diverse media: tv, radio, kranten, tijdschriften en online. Zij is expert op het gebied van videobellen. Marlous begeleidt onlinemeetings en geeft trainingen in hoe je succesvol kunt beeldbellen. Als fysiotherapiewetenschapper verdiept zij zich in de fysieke, mentale en sociale problemen die veroorzaakt worden door het gebruik van mobiele apparaten. Daarnaast is zij gespecialiseerd in nomofobie, de oorzaak van de verslaving aan de smartphone. Eerder schreef ze het boek Smartphone etiquette. Ze publiceert boeken en artikelen en geeft interviews en lezingen over nomofobie, smartphone-etiquette, videobellen-etiquette, digitale detox en digital wellness. De auteur Marlous de Haan is beschikbaar voor signeersessies, lezingen, interviews en andere instore activiteiten. Marlous de Haan doet onder andere onderzoek naar: - Smartphone gebruik - Videobellen in 2020 - Nomofobie
Reactie plaatsen

Koekje erbij?
arrow_drop_up arrow_drop_down