Eigen uitgeverij: Magic at Work

Eigen uitgeverij: Magic at Work

Nieuwe ontwikkelingen: Ik heb me bij de Kamer van Koophandel aangemeld als uitgeverij met het label “Magic at Work“, de naam van mijn eigen bedrijf.

Uitgeverij Het Boekenschap stopt met de distributie, marketing en persbegeleiding van zijn boeken. Zij gaat zich, na het faillisement door de corona en de doorstart die ze kon maken, met name richten op het produceren van een boek. Alles daarna wordt op dit moment mee gestopt.

Dat is een klein probleem als je op het punt staat een tweede boek te gaan drukken en uitgeven en een eerste boek hebt wat klaar ligt en juist gedistribueerd moet gaan worden. En ook wel even een schrik. Want wat nu? De enige slimme oplossing is zèlf uitger te worden en alles zelf te gaan doen. En dus heb ik mijn bedrijf bij de KvK geregistreerd met de extra bijschrijving: uitgeverij. Het label wordt “Magic at Work”. Dat is de naam van mijn eigen bedrijf en dat staat al geregistreerd bij de KvK.

En laat ik nu nog nèt op tijd zijn om het label nog op het boek Videobellen Etiquette te kunnen plaatsen. Wat een geluk dat dit niet een paar dagen later bekend werd, dan was het niet meer mogelijk geweest deze aanpassing te doen.

Afijn. Bij deze stel ik aan u voor: Uitgeverij Magic at Work!

 

Over de schrijver
Marlous de Haan is een rasechte nomofoob, verslaafd aan de smartphone en dagelijks op internet te vinden. Daarnaast is ze ook een mensen-mens. Ze heeft graag contact met anderen en houdt van vergaderen, regelen en organiseren. Hierdoor is het logisch dat ze, tijdens de coronacrisis, in haar eigen omgeving het voortouw neemt om bijeenkomsten via videobellen te organiseren, mensen gaat enthousiasmeren om het te gaan gebruiken en, als auteur van het boek Smartphone etiquette, zich al gauw op de etiquette van het videobellen richt. Vandaaruit is ze zich ook gaan verdiepen in de gevolgen op fysiek, emotioneel en sociaal gebied, en in de nomofobie, de verslaving aan de smartphone. Een van de stappen in die verdieping is het schrijven van richtlijnen en een etiquette bij het gebruik van de smartphone geweest. In het voorjaar van 2020 verschijnt haar eerste boek "Smartphone etiquette, 125 gouden gedragsregels die je zou moeten kennen voor het gebruik van je mobiel". Van smartphonegebruik is het maar een kleine stap naar het gebruik van etiquette bij het videobellen. Videobellen is, zeker door de coronacrisis, niet meer weg te denken uit ons leven. De etiquette bij videobellen maakt ons bewust van de gedragsregels tijdens het gebruiken ervan. Hoe willen we ermee omgaan, hoe willen we dat anderen ons zien? De meeste, nu gangbare gedragsregels zijn gebundeld in dit boek over videobellen-etiquette, "Videobellen Etiquette, 75 niet te missen gedragsregels voor succesvol beeldbellen" Marlous de Haan was te zien op diverse media: tv, radio, kranten, tijdschriften en online. Zij is expert op het gebied van videobellen. Marlous begeleidt onlinemeetings en geeft trainingen in hoe je succesvol kunt beeldbellen. Als fysiotherapiewetenschapper verdiept zij zich in de fysieke, mentale en sociale problemen die veroorzaakt worden door het gebruik van mobiele apparaten. Daarnaast is zij gespecialiseerd in nomofobie, de oorzaak van de verslaving aan de smartphone. Eerder schreef ze het boek Smartphone etiquette. Ze publiceert boeken en artikelen en geeft interviews en lezingen over nomofobie, smartphone-etiquette, videobellen-etiquette, digitale detox en digital wellness. De auteur Marlous de Haan is beschikbaar voor signeersessies, lezingen, interviews en andere instore activiteiten. Marlous de Haan doet onder andere onderzoek naar: - Smartphone gebruik - Videobellen in 2020 - Nomofobie
Reactie plaatsen

Koekje erbij?
arrow_drop_up arrow_drop_down